Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 JTD масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dim Покажи съобщение
    лятото карам с 10w60 selenia racing, вече две години, зимата 5w40 selenia. за 65 000 км все така, никога не съм доливал масло, защото е все догоре, за сега. още като я взех сложих qmi sx 6000 добавка
    Ти лятото само на писта ли я караш тая кола и на цялата газ по пътищата?
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

нееее, ) просто карам по бързо от нормалното, близо до червеното и си пазя мотора така. маслото го сменям до 7000 км

Comment

Колеги ще сменям масло и искам да сложа Agip sint evolution В магазина ми казаха че имат от него но имат и по нов модел на това масло но му забравих името Някой има ли идея кое е по доброто старото или новото За старото виждам добри отзиви Но не съм чул нищо за по новият модел
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

А някой ще каж ли колко литра масло събира двигателя и колко скоростите?

Comment

Двигател: 5,5 л.
            Скорости: 1,7 л.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Имам един странен въпрос,за колко време трябва да почернее маслото след смяната му.При първата ми смяна (Тотал) около 2000км го държеше чисто,сега (Комма)500-600км и е още чисто
              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Наистина странен въпрос Виж в спецификацията за експлоатация на модела масло
                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Според мен отговорът може да бъде само относителен.

Зависи с какво качество гориво зареждаш и караш автомобила.По мръсно -гориво =по бързо захабяване и потъмняване на маслото.

От друга страна зависи и конкретното състояния на двигателя и цялата "маслена система" към момента в който сипваш маслото- ако има повече натрупани "боклуци", наслоявания, сажди тогава по-бързо, ако няма по-бавно.

От това което зная за маслата има горе долу два вида- едните смазват по-добре, но не "чистят", не поемат/изкарват наслояванията и боклуците в себе си.Другите чистят по-добре двигателя, но пък нямат толкова добри смазващи качества колкото първите...
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Въпроса ми е породен от следното.Всички казват че дизела в момента в които го запалиш и маслото става черно или мотора вътре ми е чист.Последните му 130х.км маслото му е сменяно на време
                    Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Когато качественото масло (пълна синтетика) потъмнява в процеса на работа, това е показател, че си върши добре работата.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                      X